Sabtu, 31 Disember 2011

Malaysia is gonna make music history in March 2012! Will you be there?

Malaysia is gonna make music history in March 2012! Will you be there?: FUTURE MUSIC FESTIVAL makes its debut in Asia by choosing Malaysia as its destination for the biggest ever dance music festival in March 2012!! How big? We’re talking Tinie Tempah, Chemical Brothers and Gym Class Heroes, people! ‘Like’ the Facebook page to be on top of festival updates!

This is the campaign's website. Have a look! External-link
Screen%20shot%202011-12-29%20at%201.44.55%20pm

Teknik Berjimat - 10 Cara Hilangkan Bau Badan

Bau badan selalunya akan membuatkan kita jadi tidak yakin ketika bersama dengan kawan-kawan kita, sebenarnyabanyak tanaman semulajadi yang boleh di jadikan sebagai deodorant semulajadi untuk menghilangkan bau badantersebut, berikut adalah tanaman-tanaman yang boleh kita gunakan.

1. Daun Sirih

Kemewahan Pesawat Peribadi Sultan Brunei

Gambar eksklusif pesawat peribadi Sultan Brunei. Wow!

Assalamualaikum & salam sejahtera

Anda pasti dah tahu bagaimana kekayaan sultan Brunei kan? Sangat mewah sehinggakan rakyatnya mendapat tempias hasil kekayaan Sultan mereka. Ada yang mengatakan sumber gas dapur penduduk di Brunei adalah percuma dan disalurkan melalui paip khas yang dibina ke setiap rumah. Benarkah begitu? Anda cari la sendiri di blog rakan-rakan lain. Mesti ada blogger yang dah cerita pasal benda ni. Sebenarnya artikel kali ini saya ingin berkongsi gambar dengan anda tentang pesawat peribadi sultan Brunei yang sangat mewah. Mungkin dengan gambar ini akan dapat menggambarkan bagaimana kekayaan Sultan Brunei yang sebenar. Jom layan~
Pesawat peribadi Sultan BruneiIsnin, 26 Disember 2011

Gambar-Gambar Aksi Dasyat Yang Belum Pernah Anda Lihat!!!e-Disiplin


e-Disiplin

1. KONSEP

Sistem ini merupakan satu sistem pengurusan disiplin yang dapat  mengesan dan mengawal tingkahlaku murid. Seterusnya langkah-langkah intervensi dapat dirancang dan dilaksanakan di sekolah  bagi melahirkan modal insan murid yang seimbang dari aspek jasmani, emosi, rohani, dan intelek, selaras dengan kehendak Falsafah Pendidikan Kebangsaan.

Sabtu, 24 Disember 2011

Gambar Pelajar Bunuh Diri


"Bunuh diri bukan satu penyelesaian masalah, ianya hanya satu tindakan di luar norma untuk lari dari masalah"

Tekejut kejap bila orang upload gambar ni kat twitter tadi....Memang semua orang ada masalah, tapi bunuh diri bukan penyelesaiannya. Sanggup bunuh diri untuk lari dari masalah sehingga sanggup mencabut nyawa sendiri? Mintak di jauhkan....Yusry KRU dan Lisa Surihani nikah 23 Februari 2012!


Mengakui hati masing-masing terpaut lewat perkenalan selama setahun menerusi BBM (Blackberry Messenger), penyanyi, pelakon, pengarah, penerbit, Yusry Abd Halim dan aktres jelita Lisa Surihani akhirnya telah mengambil keputusan untuk mengakhiri perhubungan cinta mereka dengan majlis pernikahan yang akan berlangsung selepas Asar pada 23 Februari 2012 ini di Masjid Tuanku Mizan, Putrajaya dan Majlis Resepsi akan berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) pada 26 Februari dalam satu majis yang serba sederhana.

Profesor Fizik Memeluk Islam Setelah mengkaji Solat Berjamaah


Seorang profesor fizik di Amerika Syarikat telah membuat satu kajian tentang solat berjemaah yang disyariatkan dalam Islam.Katanya tubuh badan manusia mengandungi dua sel elektrik iaitu sel positif dan sel negatif.

Hasil kajian profesor tersebut mendapati bilangan rakaat yang berbeza dalam solat kita bertindak menyeimbangkan cas-cas dalam badan kita. Semasa kita solat berjemaah, kita diarah meluruskan saf, bahu bertemu bahu dan bersentuhan tapak kaki.Tindakan-tindakan yang dianjurkan itu mempunyai pelbagai kelebihan.

5 Waktu Terbaik Minum Air Masak

Dah jadi lumrah manusia, bila haus; mesti air yang dicarinya. Tak kiralah air tu sejuk ke, suam ke, manis ke, semuanya boleh. Janji ianya bersih dan dapat membasahi tekak memasing. Tapi, sebaik-baiknya biarlah air masak yang menjadi pilihan utama.
Kenapa air masak???

Air masak ni akan memelihara kesihatan tubuh, melancarkan sistem metabolisme tubuh serta membantu mengurangkan berat badan kita (mesti ramai yang suka "point" ni).

Sebabnya, bila air dalam badan kita mencukupi, ia sekaligus dapat membakar kalori dalam tubuh. Hah! Kan bagus tu. ;)

Fuhhhh.... memang nikmat tak terkata bila dapat air ketika ini. Begitu juga kalau tersedu mahupun tercekik, kan? Grrrr...

Minumlah Air Masak 

Ok lah, sekarang jom kita lihat pula bilakah 4 waktu terbaik untuk minum air masak selain ketika haus.

1. Sebelum tidur
Minum segelas air masak sebelum tidur. Tujuannya bagi mengelakkan kita terkena serangan jantung dan juga strok. Di mana kedua-dua penyakit di atas merupakan punca kematian terbanyak yang dicatatkan di Malaysia.

2. Bangun tidur
Minumlah 2 gelas air masak bagi mengaktifkan organ dalaman kita.

3. Sebelum mandi
Ada baiknya minum segelas air masak waktu ni. Dapat melancarkan perjalanan darahserta mengurangkan tekanan darah kita.
4. Sebelum makan
30 minit sebelum makan, eloklah minum dulu segelas air masak. Amalan sebegini didapati membantu sistem penghadaman. Di mana perut kita lebih bersedia untuk menerima makanan. Takdelah terkejut. Huhu...


Alhamdulillah... sekarang anda dah tahu waktu yang baik untuk minum air masak, kan? Akhir kata, jangan lupa amalkannya ya!

BAYI, Menakjubkan !!